jdehn.dk

Nagoya

Nagoya er den oversete by i Japan. Der stod næsten intet om den i mine rejsebøger, men havde set at der var et togmuseum. Som jeg havde besluttet mig for at besøge, men det viste sig at Nagoya havde mere at byde på.
Jeg havde taget et tidligt tog fra Nagano, så Nagoya station til frokosttid. Jeg smider min bagage af i en af de mange bagagebokse der er på en hver station i Japan, og tager så ud og besøger Toyota Automobile Museum, små 40 minutter med tog uden for byen.

Model AA fra 1936. Den første Toyota laver.

Første udgave af Toyota Corolla fra 1966.

Den første Prius fra 1997.

I Nagoya bor jeg på et Guest House, som lå oven på en cafe, som man skulle igennem for at komme ovenpå. Så hvis jeg kom hjem efter cafeen var lukket, havde jeg fået koden til døren i cafeen, så jeg selv kunne lukke mig ind.
Lige ved siden af det togmuseum jeg besøgte ligger Legoland, så det tog jeg med også.

4 forskellige årgange af shinkansen.

Miniland, og det hedder det også i Japan.

Ved siden af Legoland, var der i den weekend jeg var der, bilmesse. Det havde nok været sjovere at besøge. De lå og lege med denne lige da jeg kom ud fra Legoland.

Inden jeg tog videre til Hiroshima, nåede jeg også at besøge toyota commemorative museum of industry and technology.

Toyota fremstillede oprindeligt vævemaskiner , før de begyndte at producer biler.

Man kunne virkelig nørde. Her er det hvordan motoren har udviklet sig i gennem tiden. Men også hvordan et gear virker og hvordan den har ændret sig igennem tiden. Selv hvordan sidespejle har ændret sig igennem tiden, var der en lille udstilling om.

Der var også udsnit af en samle frabrik. hvor man f.eks. kunne se hvordan man samler karosen og undervogn.